,,Kозоцид“ Виде Огњеновић на Великој сцени

Градско позориште Подгорица гостоваће 28. маја (19,30) на Великој сцени са ауторским пројектом редитељке и списатељице Виде Огњеновић ,,Kозоцид“.

 

1.jpeg

Главну улогу тумачи првак Драме Народног позоришта у Београду Игор Ђорђевић, а у великом ансамблу су и Миливоје Мишо Обрадовић, Горан Славић, Павле Илић, Дејан Ђоновић, Младен Нелевић, Милош Пејовић, Жељко Цаја Радуновић, Данило Челебић, Симо Требјешанин, Омар Бајрамспахић, Стеван Радусиновић, Бранка Фемић, Маја Шаренац, Ивана Мрваљевић, Дубравка Дракић, Јелена Симић, Kатарина Kрек, Драган Рачић и Павле Поповић.

Овај вишеслојан текст заснован је на истинитом догађају, а ауторка је за полазиште узела дешавање из некадашње Југославије када је приоритет петогодишњег плана обнове и изградње након Другог светског рата била индустријализација земље.

.2.jpeg

Према речима госпође Огњеновић, идеја је да се покаже да свака идеологија која се одвоји од човека и постане сама себи и средство и циљ, пропада управо на хуманој разини чију креативност настоји да укроти.

Представа је премијерно изведена 15. марта ове године у Великој сали KИЦ-а ,,Будо Томовић“.

Осим Виде Огњеновић, у ауторском тиму су и драматуршкиња Драгана Трипиковић, сценограф Герослав Зарић, костимографкиња Љиљана Драговић, композитор Зоран Ерић, асистент редитеља Зоран Ракочевић, асистенткиња сценографа Владислава Мунић и асистенткиња костимографкиње Исидора Цековић.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)