ЕВРОПСКО ЗЛАТО И БРОЗНА ЗА ДИЗАЧЕ ТЕГОВА ИЗ БАЧА

Радмила Загорац из Ирига и Стеван Владисављев из Клуба дизача тегова „Херкулес“ Бач осовјили су златну односно бронзану медаљу на првенство Европе за јуниоре и млађе сениоре до 23 године које се одржава у Финској у периоду од 23.09. до 03.10.2021. године.  

 ТЕГОВИ 4.jpg

Стеван Владисављев се такмичио у категорији до 61 килограма, а Радмила Загорац у категорији дама до 45 килограма. Тренер Националног тима Зоран Пантелић истиче да  су се очекивања оправдала те медаље нису изостале.

ТЕГОВИ 1.jpg

“Јако сам поносан на моје такмичаре Раду и Стеву који су остварили невероватне резултате на овом такмичењу. Екипа Србије је успешно завршила наступ на европском првенству у Рованијемију. Наша Рада је првак Европе у категорији до 45 килограма, док је наш Стева заузео треће место у дисциплини избачај, а укупан скор наших такмичара је четири медаље са којима се враћамо у Србију”, истакао је Зоран Пантелић, национални и тренер Клуба дизача тегова “Херкулес” Бач.  

После дисциплине трзај у конкуренцији шест такмичарки, Радмила је водила са подигнутих 65 килограма, а пратиле су је највеће ривалке, Туркиња Асуман Ајхан (63 кг) и Рускиња Алина Гузикова (62 кг). У избачају је виђена права драма, пошто је Радмила после успешног покушаја на 76 килограма, „кикснула“ на 79 кг, па је имала још само једну прилику за поправни.

ТЕГОВИ 3.jpg

Са сузама у очима Загорчева је одлушала химну Србије „Боже правде“, која се први пут чула на Европским првенствима у дизању тегова.

Стеван је у конкуренцији сениора до 23 године имао трећи пријављени резултат и на срећу целокупног тима Србије у Финској освојио је бронзану медаљу на овом битном и важном такмичењу.

Обзиорм да чланови Клуба дизача тегова „Херкулес“ из Бача, који је један од најтрофејнијих спортских удружења бачке општине, сада тренеирају у новоотвореној згради и просторијама које су реновиране, остварени су овако добри резултати.   

Тања Митић

Tagovi

Komentari (0)