ОДБОЈКА - Незапамћени подвиг Ање Лукић

ПИОНИРКЕ – ПРВЕНСТВО СРБИJЕ 2022. – ФИНАЛНИ ТУРНИР

 

Одбоjкашица Радничког 1977 из Крагуjевца, Ања Лукић, у утакмици против Краљева, направила jе невероватних 25 узастопних ас-сервиса. У овом дуелу остаће упамћен последњи сет коjи су Крагуjевчанке добиле са 25:0 и то све асевима.

alukic.jpg 

Млада пионирка и техничар Радничког, постигла jе нови сопствени рекорд у ас-сервисима. До сада jе то био броj 15, а после данашње утакмице таj броj jе повећан на 25. Девоjчица jе од самог почетка па до краjа сета остала на сервис линиjи, што jе готово невероватно.

„У нашоj екипи jа сам наjсигурниjи играч што се тиче сервиса, међутим имала сам неке грешке, вероватно због притиска. У трећем сету смо се све играчице заинатиле и jа сам стала на сервис, а у глави ми jе било да желим да се сад баш покажем. Тренер ми jе рекао да само убацим сервис, а после да поjачам, међутим кренули су асеви да се ређаjу. Мислим да jе у неком тренутку противничка екипа изгубила концентрациjу, што jе био jош већи мотив да наставим да сервирам добро“, рекао jе техничар Радничког.

Наjвећа подршка Крагуjевчанки jе њен тата, коjи ниjе могао да присуствуjе утакмици. Можда ниjе физички био ту, али jе био у њеним мислима док jе своjим феноменалним сервисима осваjала поене.

„Константно сам размишљала о мом тати и он ми jе био нон-стоп у глави. Тата ме прати увек, а сад ниjе био у прилици да дође и све поене сам њему посветила. Последњи поен кад смо освоjиле, све играчице из тима су скочиле на мене. Свака од њих jе била поносна на мене, а такође и наш тренер“, каже Лукић.

Jедино што jе у тренутку засметало овоj талентованоj пионирки jесте врућина у хали, али чак ни тада ниjе одустала у своjоj намери да направи несвакидашњи резултат и сет за памћење.

„У jедном тренутку ми jе било превише топло, погледала сам у судиjу и хтела сам да му кажем да сачека мало да дођем до ваздуха. Међутим, нисам допустила да ме то поремети, већ сам скупила снаге да наставим. Никада нисам освоjила 25 поена, рекорд ми jе био 15 и када сам стигла до те броjке, размишљала сам у себи да морам да дођем макар до 20 поена, минимум. Успела сам да издржим до краjа сета и не могу да опишем колико ми jе био прелеп осећаj“, закључила jе млада Лукић.

Tagovi

Komentari (0)