ОДБОЈКА - Ковач више ниjе селектор, промене и у млађим категориjама репрезентациjе

Председништво Одбоjкашког савеза Србиjе jе на своjоj редовноj седници донело одлуку да се не настави сарадња са досадашњим селектором мушке сениорске репрезентациjе, господином Слободаном Ковачем.

e0b863f873638efa81a0f8773b39882d_XL.jpg

Председништво jе изразило захвалност г. Ковачу за досадашњи рад и резултате и жели му успех у даљоj тренерскоj кариjери.

Да подсетимо, Слободан Ковач jе наследио Николу Грбића на месту првог тренера мушке сениорске репрезентациjе Србиjе у августу 2019. године, само десет дана пред почетак Европског првенства на коjем ће, у свом дебиjу на месту шефа стручног штаба наjбољих српских одбоjкаша, освоjити злато. Након тога, међутим, уследио jе неуспех у квалификациjама за Олимпиjске игре, у jануару 2020, на турниру коjи jе одржан у Берлину. Због пандемиjе коронавируса, то jе било jедино такмичење за нашу наjбољу селекциjу у 2020. Ове године, наша репрезентациjа jе учествовала на два велика такмичења, без освоjене медаље. У Лиги нациjа заузето jе шесто место, док jе Европско првенство наш тим завршио као четврти.

Такође, на седници jе донета одлука и да се не настави сарадња са селекторима наших млађих репрезентативних селекциjа у мушкоj и женскоj конкуренциjи, и то за jуниорски, кадетски и пионирски узраст.

Именовање нових селектора млађих националних селекциjа вршиће се у складу са предстоjећим Конкурсом коjи ће бити обjављен од стране Савеза.

Председништво Одбоjкашког савеза Србиjе захваљуjе се свим селекторима на досадашњем раду и жели им пуно успеха у предстоjећим такмичењима и клупским обавезама.

 

Tagovi

Komentari (0)