ОДБОЈКА - Храбра Воjводина НС семе максимално поразила Зенит у Санкт Петербургу

СЕНИОРИ – ЛИГА ШАМПИОНА 2022.

 

Воjводина НС семе из Новог Сада, првак Србиjе и победник Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2020/2021. остварила jе прву победу у овогодишњоj Лиги шампиона. Новосађани су вечерас, у Сибур арени у Санкт Петербургу, у мечу 4. кола Д групе Лиге шампиона 2022. савладали Зенит  са 3:0, по сетовима 25:15, 25:21 и 25:21, после 73 минута игре.

 VOJVODINA NS SEME U SANKT PETERBURGU.jpg

У дуелу ослабљених екипа, Воjводина НС семе jе приредила наjприjатниjе и наjвеће изненађење досадашњег тока елитног одбоjкашког такмичења у Европи и савладала великог фаворита на његовом терену.

Слободан Бошкан у Русиjи ниjе могао да рачуна на Андриjу Влимановића, Камила Баранека, Стефана Негића и Радослава Парапунова, док за Зенит нису играли Jегор Кљука и Виктор Полетаjев, док jе Тине Урнаут играо на позициjи либера, а Жења Гребењиков на позициjи примача.

Новосађани ће у 5. колу Д групе Лиге шампиона 2022. дочекати немачки Берлин Рисаjклинг Волеj у дворани СПЦ “Воjводина” у Новом Саду. Меч jе заказан за 9. фебруар од 18.00 часова, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.

Преостале две утакмице у Д групи, Воjводина НС семе ће одиграти у Лисабону против Бенфике.

Договорено jе да ће се меч 3. кола одиграти у четвртак, 17. фебруара, а утакмица 6. кола у среду, 16. фебруара у дворани Бенфика у Лисабону.

Tagovi

Komentari (0)