ОДБОЈКА - Делегациjа ОСС посетила Бекешчабу

ПИОНИРКЕ – IV ЕП 2023.

 

Ђула Мештер, председник ОСС, предводио jе делегациjу Одбоjкашког савеза Србиjе у коjоj су били Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, Драгутин Ћук, технички директор ОСС и Младен Маран, председник ОСБ, коjа jе посетила Бекешчабу у Мађарскоj. Врњачка Бања и Бекешчаба ће бити домаћини IV ЕП 2023. у конкуренциjи пионирки (до 17 година, 2007. и млађе), коjе ће се одиграти од 11. до 22. jула 2023, уз учешће 16 репрезентациjа.

 Unknown.jpeg

У делегациjи Одбоjкашке федерациjе Мађарске били су др Ференц Керш, председник Одбоjкашке федерациjе Мађарске, Жолт Лудвиг, генерални секретар ОФМ, Габриjела Ватаи, оперативни директор ОФМ, и Адам Баран, члан ИО ОФМ и председник Одбоjкашке академиjе Бекешчаба.

Током дводневне посете Бекешчаби, делегациjа ОСС jе посетила дворане у коjима ће пионирке играти и тренирати на првенству Европе, као и Одбоjкашку академиjу Бекешчаба.

На састанцима две делегациjе договорена jе да се покрене инициjатива за сарадњу Факултета спорта и физичког васпитања две земље, као и да се примене детаљи билатерарне сарадње предвиђени споразумом постигнутим у Ниређхази фебруара 2020. Сарадња ниjе достигла предвиђени ниво због пандемиjе вируса Ковид-19, а планиране су заjедничке припреме националних селекциjа, сарадња клубова из Србиjе и Мађарске, као и заjедничка организациjа одбоjкашких такмичења и турнира. 

Другог дана посете делегациjе ОСС, Петер Сарваш, градоначелник Бекешчабе, приредио jе приjем у Градскоj кући у Бекешчаби, на коjоj се присутнима обратио Ђула Мештер, председник ОСС.

Мађарски медиjи и портали са великим усхићењем говоре о посети делегациjе ОСС, а посебну пажњу су поклонили Ђули Мештеру и сви набраjаjу медаље коjе jе освоjио, посебно злато и бронзу са Олимпиjских игара, сребро са Светског првенства и злато са Европског првенства.

Бекешчаба jе седиште жупаниjе Бекеш, и удаљена jе 120 км североисточно од српско – мађарске границе. Бекешчаба и Зрењанин су градови побратими од 1966.

 

 

 

 Новица Сарић

Tagovi

Komentari (0)