Овациjе за Београдску филхармониjу на Тргу Слобооде у Пожеги

Преко 3000 посетилаца на Тргу Слободе у Пожеги стаjаћим овациjама поздравило jе Београдску филхармониjу након концерта на отвореном заjедно са диригентом Александром Коjићем (8. септембар). Стогодишњицу оркестра Филхармониjа jе прославила и ван Београда доказавши да не припада само главном граду, у сарадњи са Спортским културним центром Пожега. 

 Beogradska filharmonija na TRgu Slobode u POzegi.jpg

Фантастична атмосфера на препуном Тргу Слободе пратила jе концерт коме jе присуствовала публика из целог Златиборског округа. Велико узбуђење уочи самог наступа кулминирало jе дугачким овациjама након извођења наjлепших мелодиjа класичне музике. Публика свих генерациjа уживала jе у деловима из опера Кармен и Фигарове женидбе, балета Крцко Орашчић, затим у заносноj музици Штрауса, Брамса и Дворжака, а наjлепше призоре приредили су наjмлађи играjући уз ове мелодиjе.

“Био jе фантастичан доживљаj свирати за публику из Пожеге! Овациjе коjе смо добили свираjући наjвеће хитове класичне музике показуjу да културна дешавања итекако имаjу публику и ван Београда и надам се да ћемо и у будућности имати jош пуно сличних гостовања. Поносна сам на своj оркестар, а можда jош поносниjа на све оне људе коjи су вечерас достоjанствено и са пуно пажње уживали у нашем концерту”, рекла jе Мирjана Нешковић, концертмаjстор.

 Filharmonija na Trgu Slobode.jpg

Велики концерт на отвореном у Пожеги уjедно jе и први наступ Београдске филхармониjе у овом граду након 35 година. Уз захвалност Спортском културном центру Пожеге на организациjи концерта, Филхармониjа jе почаствована и дирнута рекациjама публике коjа се захваљивала оркестру на музици уз речи да jе то био “прави празник за душу коjи ће дуго памтити”.

 

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)