Отворен 13. ЈоакимИнтерФест

 SlobodanSavic.JPG

 

КРАГУЈЕВАЦ – У уторак 9. октобра званично је отворен 13. Међународни позоришни фестивал "ЈоакимИнтерФест" у Књажевско-српском театру у Крагујевцу. На отварању се публици обратио селектор овогодишњег "ЈоакимИнтерФеста", књижевник Милош Латиновић и том приликом говорио о селекцији и слогану фестивала "Театар, то је сада". Фестивал је, након тога,званично отворио Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу Града Крагујевца. Потом је на Сцени "Јоаким Вујић" изведена прва такмичарска представа "Месец дана на селу" Ивана Сергејевича Тургењева у режији Бориса Леонидовича Милграма и продукцији Пермског академског театра из Русије.

У оквиру пратећег програма "ЈоакимИнтерФеста" у Галерији Јоаким отворена је изложба "Љубомир Убавкић Пендула – Свака лудост беше ми играчка", посвећена великану крагујевачке позоришне сцене који је преминуо прошле године. На отварању су говорили директор Театра Милош Крстовић, првакиња Театра Нада Јуришић и један од аутора изложбе, редитељ Марко Мисирача.

 

PermskiAkademskiTeatar.JPG

"ЈоакимИнтерФест" се одржава у Књажевско-српском театру од 9. до 15. октобра, а у званичном такмичарском програму се налазе представе из Русије, Словеније,САД, Хрватске, Републике Српске (БиХ) и Србије. Чланови стручног жирија су глумац Зијах Соколовић, редитељка Ивана Вујић и костимографкиња Јелена Јањатовић. Разговоре са ствараоцима за округлим столом након сваке представе води позоришни критичар и аутор емисије "Читање позоришта" Слободан Савић.

Током трајања Фестивала на програму Радио телевизије Крагујевац, сваке вечери од 22 сата и 30 минута биће емитована Хроника ЈоакимИнтерФеста.

 

Репертоар

Tagovi

Komentari (0)