Отворена изложба рок графика „ТОП 50“

Изложба рок графика „ТОП 50“ београдског графичара и дизајнера Давида Вартабедијана отворена је у петак 31. маја 2019. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка и заштићеном културном добру Републике Србије.  

 

David Vartabedijan, Rančićeva kuća 1.jpg
Пред бројном публиком представљена је поставка чији назив алудира на музичке Топ листе, а састоји се од илустрација приређених у различитим форматима, одабраних међу неколико стотина радова насталих за потребе „Хит Стране“ Политикиног Забавника. Ова рубрика у најстаријем недељном магазину у Србији намењеном узрасту младих од 7 до 107, из недеље у недељу прати актуелну домаћу и инострану музичку сцену. Радови изведени у комбинованој техници, у споју цртежа, калиграфије и текста, илуструјумногобројне домаће и иностране музичаре, о којима је аутор, као новинар и музички критичар писао у оквиру „Хит Стране“. Као декор поставке, у изложбеним витринама своје место су нашли и поједини бројеви „Политикиног забавника“. 

 Ice cream Man, Rančićeva kuća.jpg

У оквиру музичког програма установе „Музичка башта“ у Ранчићевој кући након отварања изложбе наступио је једночлани бенд Ice Cream Man. Мића Луковић, вокал, гитара, усна хармоника, перкусије - бас бубањ, stomp box и hi hat, енергијом и звуком парира великим инструменталним саставима. У амбијент варошког дома Гроцке и кишно вече у бујном зеленилу неговане баште, унео је топли звук сировог блуза и старинског фолка, интерпретиран на модеран начин, и обогаћен звуцима усне хармонике.


*Програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка – установе културе ГО Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, као и средствима Града Београда – Секретаријата за културу.

 

Изложба траје до 18. јуна 2019. године. Добро дошли!

 

 

Зорица Атић

Директор и главни и одговорни уредник

Tagovi

Komentari (0)