Основношколци посетили полицијску станицу у Инђији

У оквиру пројектне наставе за прваке, „Безбедан пут од куће до школе“ и „Знакови поред пута“, ученици ОШ „Петар Кочић“ посетили су у Инђији полицијску станицу како би се упознали с њеним радом и оснажили да у полицајцима виде људе који брину о њиховој безбедности. Ова посета је остварена и у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Инђија.

 osnovci u policijskoj stanici.jpg

„Савет за безбедност саобраћаја општине Инђија подржава овакве активности које су, пре свега значајне за повећање безбедносне културе на територији наше општине, а како би повећали ту безбедносну културу најбоље је поћи од деце, наших најмлађих суграђана. Данас имамо ђаке прваке, они су нови учесници у саобраћају јер су кренули у школу и свакако је ово данашње представљање улоге полиције и улоге њих  као учесника у саобраћају, веома важно, зато што ће моћи да сазнају од саобраћајне полиције на који начин могу да се безбедно понашају у саобраћају, чувајући и себе и друге и то је добра ствар коју ми спроводимо заједно са Полицијском управом Сремска Митровица, односно Полицијском станицом Инђија“, изјавио је Немања Милојевић у својству члана Савета за безбедност саобраћаја општине Инђија.

Он је истакао да локална самоуправа има јако добру сарадњу са полицијском станицом у Инђији, те да се труде да јој помогну у свим сегментима који су у надлежности општине како би полицајци обављали свој посао што ефикасније. У претходном периоду су, подсетио је Милојевић, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, поделили ученицима и часопис „Пажљивко“ где су деца помоћу занимљивих сликовница могла да науче како да се безбедно понашају у саобраћају.

„Непроцењив је значај у успостављању и развијању поверења деце у полицију и полицајце. Деца треба да у сваком моменту знају да могу да се обрате полицајцима ако им треба неки савет или да им се пружи помоћ“, рекао је мајор Горан Костић, начелник полицијске станице у Инђији и додао да су са Саветом за безбедност саобраћаја у току овог месеца по други пут угостили ђаке прваке  ОШ „Петар Кочић“.

„Имамо добру сарадњу са полицијском станицом у Инђији која свакодневно обезбеђује прелаз код наше школе. Такође, радници полицијске станице свакодневно едукују наше ученике првог, четвртог и шестог разреда о безбедности и свему ономе што може да им науди. Овај начин директног контакта са радницима полиције је свакако веома добар, трудимо се да ученици, овако мали, стекну поверење у раднике полиције, да увек могу да им се обрате ако имају неки проблем“, казала је Светлана Пешут, директор ОШ „Петар Кочић“.

Том приликом ученицима је представљен рад полиције и одржано краће излагање о безбедности деце у саобраћају, а они су обишли службене просторије Полицијске станице и погледали полицијски возни парк.

Фотографије деце у полицијској станици можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)