Осморо српских стрелаца на ватреноj линиjи првог дана

РИО ДЕ ЖАНЕИРО, 27. август (ССС) – Четврти Светски куп у 2019. години почиње у среду на олимпиjском стрелишту у Рио де Жанеиру. Учествуjе више од 500 стрелаца из 66 држава.

 reprezentacija-Srbije-SK-RIo-de-Zaneiro.jpg

Србиjу ће представљати 12 репрезентативаца, а првог дана на ватрену линиjу излази осморо чланова нашег националног тима.

 

Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић и Ивана Анђушић Максимовић ће гађати ваздушном пушком. У квалификациjама ће се, за осам места у финалу, борити чак 109 такмичарки.

 

Зорану Аруновић и Jасмину Миловановић у среду очекуjе прва половина квалификациjа малокалибарским спорт пиштољем. Сутра ће гађати 30 метака прецизном паљбом, а у четвртак 30 метака брзом паљбом, после коjих jе на програму финале. Учествоваће 78 жена.

 

Стеван Плетикосић, Миленко Себић и Лазар Ковачевић сутра се надмећу у елиминациjама МК пушком из тростава (3 пута 40 метака). Приjављено jе 80 стрелаца, подељених у две групе. У квалификациjе, коjе ће бити одржане у четвртак, пролази 55 такмичара.

 

У репрезентациjи Србиjе су и Бобана Момчиловић Величковић, Дамир Микец, Димитриjе Гргић и Душко Петров, коjи ће гађати ваздушним пиштољем. 

 

Стручни штаб: Драган Доневић (шеф стручног штаба и селектор за пушку), Jелена Аруновић (селектор за пиштољ), тренери Иван Маноjовић, Jасна Шекарић, Горан Микец.

 

Такмичарски програм на СК у Рио де Жанеиру се завршава у понедељак.

Tagovi

Komentari (0)