Општина Рума купује Дом ЈНА

Председник Општине Рума Слађан Манчић се са скупштинске говорнице обратио румској јавности и најавио неколико значајних корака локалне самоуправе у наредном периоду. Он је том приликом рекао да је прошла година била једна од најуспешнијих за Општину Рума, али да 2019. може бити и боља.

 sorumaavg302019a.jpg

"Знајући добро шта се све одрађује у овом другом делу године, шта све планирамо да урадимо и шта ћемо урадити, које смо послове већ започели, почевши од пречистача, инфраструктурних радова, па до привредних активности и инвестиција верујем да ћемо 2019. годину окончати на сјајан начин.Оно што већ сада могу да најавим је да смо завршили преговоре и да ћемо купити Дом ЈНА. Грађани нас већ пет година прозивају, с правом, да здање лоше изгледа, али као што већина људи зна, то је био објекат у власништву Војске, који није у нашој надлежности, но, када завршимо посао приступићемо санацији објекта и вратити му препознатљив изглед какав му и доликује. Оборили смо почетну цену за 50 процената, тако да све за сада иде по плану", поручио је председник Манчић и казао да је покренута иницијатива да се преузме зграда Министарства финансија, односно Пореске управе(угао Железничке и ЈНА улице), у центру Руме.

"Пореска управа је због реорганизације пресељена у Сремску Митровицу, Министарство ће се тешко одрећи објекта, али уз нашеаргументе мислим да ћемо успети да посредством Дирекције за имовину добијемо ту зграду. Зграда има три нивоа, са шалтер салом, максимално је опремљена, новије градње и на тај начин би уштедели више од 200 милиона динара које смо планирали за изградњу нове зграде Општине. Са тим новцем можемо да финансирамо изградњу вртића и друге значајне радове за нашу општину", закључио је Манчић.

Председник је поновио да Општина Рума никоме не дугује ништа, те да је сваког дана на рачуну око 150 милиона динара, те да је и 50 милиона орочено на штедњу до нове године, са правом повлачења уколико та средства затребају.

Tagovi

Komentari (0)