Општина издваја 120 милиона динара за реконструкцију улица 15. мај и 15. август

За реконструкцију улица 15. мај и 15. август у Руми, Општина је обезбедила 120 милиона динара буџетских средстава. С обзиром да је реч о пројекту чија се вредност процењује на 320 милиона динара, циљ локалне самоуправе је да у наредној години тај пројекат реализује уз подршку виших нивоа власти, изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

 

sladjanmancicruma2019okt.jpg 

"Добили смо уверавања из Управе за капитална улагања АП Војводине да ћемо на конкурсу добити подршку за реализацију тог пројекта. Тај пројекат ће у великој мери побољшати путну инфраструктуру у те две улице које су после Главне улице најпрометније и најбржа веза од Ирига ка центру града и даље ка Сремској Митровици. Ревитализацијом те две улице ћемо направити још један искорак у уређењу путне инфраструктуре у нашем граду и у естетском смислу и по питању безбедности и квалитета", рекао је Манчић.

Општина Рума је ове године и награђена за сарадњу са вишим нивоима власти и реализацију пројеката које су суфинансирају Покрајина и Република.

Поред 120 милиона за реконструкцију поменуте две улице у буџету за 2020. годину за поправке и одржавање путева, улица, стаза и тротоара, пружних прелаза, сигнализације, атмосферске канализације и трошкове пројектовања издвојено је 159,7 милиона динара. Додатних 20 милиона динара биће уложено у изградњу пешачко - бициклистичке стазе Доњи Петровци - Путинци, а предвиђена су средства и за уређење унутрашњости новоизграђених кружних токова.

Tagovi

Komentari (0)