Општина Богатић: Посета министра пољопривреде, шумарства и водопривреде

Општину Богатић посетио je 19.3.2021. потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

 DSC_0269.JPG

У друштву председника општине Богатић Милана Дамњановића, посетио је пољопривредно домаћинство Лaзара Врачарића у Бадовинцима и том приликом разговарао о значајним питањима са нашим пољопривредним произвођачима.

Стабилизација тржишта, повећање откупне цене стоке, субвенције, мере заштите од афричке куге, решавање проблема угинулих животиња путем контејнера за одлагање и одвожење су само неке од тема које су биле на дневном реду данашње посете. Министар Недимовић је нагласио значај општине Богатић и читаве Мачве као носилаца пољопривредне производње у земљи и обећао свесрдну помоћ у решавању наведених проблема.

Председник општине Богатић Милан Дамњановић се захвалио министру Недимовићу на посети и на томе што је реаговао на апел који је наша општина упутила министарству, а који се односио на проблем постојања ниске цене свиња. Председник Дамњановић је подсетио на чињеницу да су наши суграђани превасходно окренути ка пољопривреди и да им од цене пољопривредних производа зависи вођење свакодневног живота.

За овај крај и интересе грађана општине Богатић, Министартсво пољопривреде, шумарства и водопривреде је најважније министарство Владе Републике Србије и стога се очекује да се настави међусобна сарадња и да се додатно пружи и оснажи подршка за све што оно произведу наши домаћини, пољопривредни произвођачи, као и да се покаже већа пажња у заштити њихових интереса.

 

Tagovi

Komentari (0)