Опера СНП-а отвара Номус премијером Листове опере Сарданапало

Опера Српског народног позоришта отвориће у уторак, 9. априла Новосадске музичке свечаности, на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 20 часова, концертним премијерним извођењем недовршене опере Франца Листа Сарданапало, а наступиће солисти: Ануш Ховханисјан, сопран (Јерменија), Хектор Лопез Мендоза, тенор (Мексико), Вазген Хазарјан, бас (Немачка).

 

B2-print-1.jpg 

Диригује Ђанлука Марчано, учествује женски Хор и Оркестар Опере СНП-а.

Улазнице за свечано отварање НОМУС-а, су у продаји на Билетарници Српског народног позоришта.

„Дуго је сматрано да је сачувани рукопис Листове опере Сарданапало непотпуна партитура првог чина недовршеног дела, а онда су истраживачи Универзитета у Кембриџу реконструисали рукопис у потпуну и целовиту партитуру првог чина опере. О томе је снимљен и докуметарни филм 'Како је спашена Листова изгубљена опера' (https://www.youtube.com/watch?v=EEqRAdUEO2E&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1wM89ApANehIQtg3NnI3hyKlHYauGeJPIskYoJNoUa91pNQzuy8x1pVtU)“

Извор: https://www.facebook.com/nomus.festival/?ref=hl

 

Продаја улазница за Номус је почела 25. фебруара, у просторијама Музичке омладине Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8 до 14 часова.

Организатор Номуса 2019. је Музичка омладина Новог Сада, а генерални покровитељ фестивала Град Нови Сад.

Улазнице за свечано отварање, односно за премијеру опере Сарданапало Ф. Листа могу се купити на Билетарници СНП-а (попуст од 20% важи само за студенте, ђаке и чланове Музичке омладине и оствариваће се само на Билетарници, уз индекс, књижицу и чланску карту Музичке омладине).

О Номусу: http://www.muzickaomladina.org/nomus/

 

[фото: Номус] водоравни флајер

Tagovi

Komentari (0)