ОПЕРА  НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА КОШТАНА ОТВАРА                        ОБНОВЉЕНО ПОЗОРИШТЕ „БОРА СТАНКОВИЋ“ У ВРАЊУ

Зграда ће свечано бити отворена у понедељак,  21. октобра опером Петра Коњовића „Коштана“, према истоименој драмској причи Боре Станковића. Диригент Ана Зорана Брајовић, редитељ Југ Радивојевић. 

 0o3a4465 KOSTANA.jpg

Народно позориште у Београду, с поштовањем и љубављу према Бори Станковићу, учествоваће у отварању обновљеног позоришта у Врању, које носи име тог чувеног књижевника и једног од најзначајнијих писаца српског реализма. 

Оно што овај догађај чини посебним, огледа се и у чињеници да ће врањска публика бити у прилици да у свом граду први пут погледа оперску представу. 

У оквиру свечаности, поводом отварања нове зграде, Народно позориште у Београду представиће се дан раније(недеља), 20. октобра, и са интерактивном оперском представом за децу Волфганга Амадеуса Моцарта „Бастијен и Бастијена“, под диригентском управом Стефана Зекића, у режији Ане Григоровић, као и изложбом „Нечиста крв и Kоштана на сцени Народног позоришта“, аутора Драгана Стевовића и Драгице Гаћеше.

Пројекат обнове позоришта у Врању и његовог свечаног отварања реализован је уз подршку Владе Републике Србије и премијерке Ане Брнабић.

Два дана касније, 23. октобра, у Позоришту „Бора Станковић“ почињу 39. „Борини позоришни дани“, а фестивал ће отворити представа Народног позоришта у Београду „Родољупци“, по тексту Јована Стерије Поповића, у режији Андраша Урбана.

 

 

                                                                      МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)