Олег Кирејев у Академији 28

У суботу, 14. децембра 2019. године очекује вас јединствени Олег Кирејев, револуционарни руски саксофониста.

Олег Кирејев је први музичар у Русији који је спојио етно џез мотиве и очаравајуће певање из грла. Попут многих великих музичара, Олег не преза да експериментише у класичном џезу са малим саставом, паралелно развијајући пројекте у подручју етно музике, светске музике и  смут џеза због чега никога не оставља равнодушним.

111 (1).png

Живи и уметнички се остварује на релацији Европа – Њујорк. Његова дискографија обухвата петнаестак албума различитих жанрова џез музике. Музичку каријеру је започео џезом са елементима башкирске народне музике, на прелазу 80-их и 90-их година, похађао је џез школу радећи неколико година у Пољској, а колевку џеза – Америку – освојио је етно-џез пројектом „Фенг Шуи џез позоришта“ за шта је по први пут био номинован за Греми (Graммy) награду, 2008. године.

„Његов хипнотички, сензуални звук“ – пише угледни часопис „Све о џезу“ о Кирејеву „понекад је из грла, као код Коулмана Хокинса, други пут храпав, очаравајући као код великог Бена Вебстера. И свира он уједначено што је својствено само изабраним“. Председник Удружења џез новинара Ховард Мендел каже за Киријева да је рођен да свира на саксофону, попут манира дервиша, играјући свинг истински необуздано.

Клуб Академија 28 је део културне, уметничке и едукативне институције „Академија 28“.

Радујемо се дружењу на концерту Олега Кирејева у Клубу Академије 28, у петак 14. децембра од 22ч.

 

 

 

ПР тим Академије 28

Tagovi

Komentari (0)