Округли сто о вршњачком насиљу над децом Дому здравља

У Србији је је свако дете бар једном било изложено неком облику насиља, а 10 одсто њих је перманентно изложено тежим облицима физичког или сексуалног злостављања.Као озбиљан проблем, злостављање и занемаривање деце захтева интервенцију више страна.

 Okrugli sto Do zdravlja.jpg

О могућностима унапређења сарадње система у локалној заједници на превенцији занемаривања деце данас се говорило на Округлом столу одржаном у Дому здравља "Др Јован Јовановић Змај".

Округлом столу су присуствовали представници више служби Дома здравља, Центра за социјални рад, Црвеног крста Стара Пазова, средње Техничке школе и неколико удружења. На овом скупу оцењено је да је потребна добра сарадња и комуникација са свима који су стручни и имају знања и податке у овој области. Проблем насиља над децом мора бити видљив и о томе се мора говорити и радити на превенцији.

Према изабраној статистици Уједињених нација, 150 милиона девојчица и дечака у свету су жртве сексуалног насиља а између 130 и 275 милиона деце годишње су сведоци насиља у породици.

Tagovi

Komentari (0)