ОКИ Феникс одбранио титулу шампиона Првенства Мађарске 

Feniks.jpg

 

Често се каже да jе титулу тешко освоjити, али да jу jе jош теже одбранити. ОКИ "Феникс" jе прошлог викенда управо то успео да уради и то у наjбољем спортском маниру, на наjубедљивиjи могући начин. У спортском центру Mátraháza jе прошлог викенда завршено Првенство Мађарске у ком jе поново свака од четири екипе горњег дома одиграла по три утакмице (свако-са-сваким), а кикинђани су и ово коло завршили са три нове максималне победе и непоражени завршили ово такмичење. 

 

Феникс : Хуманиташ (Татабања) .... 3:0 (16, 17, 19)

Феникс : Њиређхаза (Њиређхаза) ... 3:0 (12, 21, 20)

Феникс : Репрезентациjа Словениjе ... 3:0 (17, 15, 10)

 

Поредак Баjнокшага 2018/19:

  1. ОКИ Феникс, Кикинда
  2. СЦ Њиређхаза, Њиређхаза
  3. Хуманиташ СЕ, Татабања
  4. Репрезентациjа Словениjе 
  5. СЦ Васас, Будимпешта
  6. МТК  - Мађарскаж.реп.
  7. Хамбугер СЕ, Нађкањижа

 

Тиме jе доминациjа Феникса у Мађарскоj ове и претходне године постала апсолутна и доказана одбраном титуле првака и овогодишњом дуплом круном, jер ова сериjа победа укључуjе и осваjање овогодишњег Купа Мађарске освоjеног у фебруару. Након доделе пехара и златних медаља jе тиму Феникса честитао г-дин Ђула Рашка, председник Мађарског Савеза седеће одбоjке, и г-дин Бранко Михорко, председник Европског савеза седеће одбоjке и селектор репрезентациjе Словениjе.

 

"Одлично смо започели Првенство и већ после полусезоне смо веровали смо да ово може да се деси, али увек треба рачунати да могу да се десе неке непредвиђене ствари. И заиста смо имали озбиљних проблема током Лиге, повреде, болести, друге врсте одсуства играча у битним моментима. На пример, у прошлом колу смо изгубили први сет против перспективних словенаца, а против искусне Татабање смо тада врло тешко добили са 3:2, итд. За разлику од прошлог, у овом колу jе све било савршено, све нам jе ишло од руке. Но, сада jе све то иза нас и срећан сам да смо успели да остваримо оваj велики успех. Честитам и захваљуjем се саиграчима, тренеру и управи клуба, као и свима коjи су дали своj допринос да се ово деси." - рекао jе капитен Драгиша Брандић.

 

За ОКИ Феникс у сезони 2018/19 играли:

Анђелов, Брандић, Будурин, Драган, Дебељачки, Ђапа, Марић, Михаљчић, Милошев, Сеторић, Влаjков и Завишин.

Тренер: Драгин 

Председник: Ђуричин

 

Tagovi

Komentari (0)