Огњен Поповић и Ненад Jанковић заjедно са Филхармониjом

Као солисти са Београдском филхармониjом наступаjу њени истакнути чланови Огњен Поповић и Ненад Jанковић, у петак 6. марта (Коларац, 20ч). Кларинетиста и фаготиста, под управом младог диригента Феликса Милденбергера изводе Штамицов концерт, а на програму су jош дела Ане Соколовић и Jоханеса Брамса.

 

klarinetista Popovic i fagotista Jankovic, foto marko djokovic-min.jpg

Двоjица врсних солиста Београдске филхармониjе, кларинетиста Огњен Поповић и фаготиста Ненад Jанковић, удружиће снаге у извођењу концерта Карла Штамица за ова два инструмента. Публика ће уживати у различитим боjама кларинета и фагота у ефектноj композициjи, а нема бољег избора солиста од Огњена и Ненада, будући да се ради о шармантном делу, пуном ведрог расположења и хумора.

 

Програм из циклуса „Брат Бетовен“, посвећен истраживања утицаjа чувеног композитора на српске ауторе, отвара дело Ане Соколовић. У њеном „Концерту за оркестар“ може се чути савремени одзвук Бетовенових идеjа. Ова српска ауторка, истакнуто jе име на канадскоj и интернационалноj музичкоj сцени, а проглашена jе за национално благо Квебека.

 

Филхармониjска публика има прилику и да се упозна са младим диригентом чиjе име већ одзвања светском музичком сценом. Феликс Милденбергер jе већ постао помоћни диригент Лондонског симфониjског оркестра и редовно сарађуjе са диригентима као што су Сер Саjмон Ретл, Франсоа Ксавиjе Рот, Ђанандреа Носеда. Музичари Београдске филхармониjе су га упознали приликом Диригентског форума организованог у овоj институциjи 2018. године, након чега jе предводио дечjе филхармониjске програме. За краj овог концерта, диригент ће са оркестром извести Прву Брамсову симфониjу.

 

Сто улазница за стаjање биће у продаjи сат времена уочи концерта односно од 19 часова на благаjни Коларца.

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)