ОДРЖАН ЧЕТВРТИ КОСТОЛАЧКИ КОТЛИЋ

На Спортско - рекреативном центру Топољар у суботу, 6. августа одржана је четврта по реду гастрономско-туристичка манифестација Костолачки котлић.

18.jpg

Манифестација је одржана на дан када се обележава Дан рудара. На тај начин наставља се са традицијом обележавања за Костолац значајног празника, уз настојање организатора да из године у годину унапреди програм, како би гостима и посетиоцима приуштили потпуни ужитак, односно доживљај.

На самом почетку све учеснике и посетиоце поздравио је председник  Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски, а потом је манифестацију отворио градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић.

Спремање рибље чорба за многе је права уметност. Укус и мирис, боја и густина, да ли је месо довољно кувано….све ово се узима у разматрање када се бира најбоља рибља чорба.

Ове године за кување најбоље чорбе такмичило се чак 145 котлића. Стручни жири чинили су: Драгана Грозданић, професор куварства у Економској школи, Никола Радишић, кувар на броду и Јелена Благојевић шеф кухиње Основне школе Јован Цвијић из Kостолца.  Жири је имао тежак и незахвалан задатак, да изабере најбоље у кувању рибље чорбе, јер је конкуренција била велика.

Најбољу рибљу чорбу скувала је Гордана Лазић из Дубравице. Награду летовање у Грчкој за две особе и пехар победници манифестације уручио је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски. Друго место припало је Зорану Лазићу такође из Дубравице, коме је награду летовање у Црној Гори за две особе и пехар уручила је председница Скупштине, Милена Церовшек. Треће место заузела је Зорица Иванчов из Костолца, која је освојила викенд на Златибору за две особе. Награду и пехар уручила јој је директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц.

Поред  најбољих чорби проглашена је и најлепша куварица Костолачког котлића, а то је Наташа Игњатовић из Острова. 

Поред кулинарског надметања организована је и наградна лутрија, а лутрију су извлачиле Ана Тишма, начелница Управе Градске општине Костолац и чланица Већа Милица Јовић, које су и доделиле награде. Главну награду уникатни роштиљ добила је Ана Гвоздић из Пожаревца.

Током целог дана свирао је  бенд НОЋ ДО ПОДНЕ, који се потрудио за добро расположење, како такмичара тако и свих посетилаца манифестације. 

Такође приређен је и ЕТНО САЈАМ хране и пића, на коме је учешће узео велики број удружења, али и појединаца из целе Србије.

Синдикати копова и електрана у сарадњи са синдикатима издвојених предузећa организовали су за све посетиоце пиво на точење и гулаш.

У сарадњи са рестораном Драгуљ припремљен је во на ражњу. Прикупљен новац од сендвича у износу од 34.000,00 динара биће додељен дечијим установама у Kостолцу.

Бројни посетиоци уживали су у играма и песмама које су припремили чланови  KУД - а Kостолац.

Након тога уследила је и додела награда и пехара за меморијални турнир у малом фудбалу Миомир Цвијић Рус . Прво место и награду од 10.000,00 динара по играчу освојила је екипа ПРИМ.  Друго место и награда од 7.000,00 динара по играчу припала је екипи Русови соколови, а на трећем месту нашла се екипа Копови Костолац, која је освојила награду од 5.000,00 динара по играчу. Награде и пехаре најбољима уручио је председник Синдиката Копови Костолац, Данијел Радосављевић.

Уз све то уприличен је и спектакуларан ватромет, а потом су посетиоци манифестације  уживали у хитовима ОK бенда.

Добра организација манифестације, задовољни учесници, одлична атмосфера показатељи су да је Kостолачки котлић био и више него успешан.

Овогодишњи Kостолачки котлић организовали су Градска општина Kостолац , Центар за културу Kостолац и Ресторан Галија.

Помоћ у организацији пружили су: Град Пожаревац, Синдикат Термоелектрана, Синдикат Kопова и синдикати издвојених предузећа ПРИМ, АУТОТРАНСПОРТ, KОСТОЛАЦ УСЛУГЕ, ГЕОРАД И РИО.

Фото галерија

1.jpg
1.jpg
2.jpg
2.jpg
3.jpg
3.jpg
4.jpg
4.jpg
5.jpg
5.jpg
6.jpg
6.jpg
7.jpg
7.jpg
8.jpg
8.jpg
9.jpg
9.jpg
10.jpg
10.jpg
11.jpg
11.jpg
12.jpg
12.jpg
13.jpg
13.jpg
14.jpg
14.jpg
15.jpg
15.jpg
16.jpg
16.jpg
17.jpg
17.jpg
18.jpg
18.jpg
19.jpg
19.jpg
20.jpg
20.jpg

Tagovi

Komentari (0)