Одржано општинско школско такмичење за основне и средње школе у кошарци

Савез за школски спорт ИН и Установа „Спортски центар“ из Инђије организовали су општинско првенство у кошарци за основне и средње школе и баскету 3 на 3 за средње школе. На такмичењу које је одржано 23. и 24. октобра, учествовало је преко 140 ученика и ученица са подручја инђијске општине.

 opstinsko u kosarci 2019.jpg

Код основних школа најуспешнија код девојчица била је ОШ „Душан Јерковић“ из Инђије која је савладала екипу ОШ „Петар Кочић“ из Инђије резултатом 20:14, и у финалу ОШ „Браћа Груловић“ из Бешке резултатом 18:08.  За бронзу Бешчанке су савладала екипу ОШ „Јован Поповић“ из Инђије са 27:1.

Код дечака најуспешнија је била ОШ „Душан Јерковић“ из Инђије која је савладала ОШ „Јован Поповић“ из Инђије резултатом 48:1 и у финалу екипу ОШ „Петар Кочић“ из Инђије резултатом 15:11, и то након одиграних продужетака. Екипа ОШ „Петар Кочић“ је до финала стигла победивши у четвртфиналу ОШ „Браћа Груловић“ из Бешке резултатом 27:8, и у полуфиналу екипу ОШ „Банко радичевић“ из Марадика резултатом 10:2.

Код средњих школа најуспешнија мушка екипа била је Гимназија из Инђије која је савладала екипе ТШ „Михајло Пупин“ из Инђије резултатом 38:29 и СШ „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије резултатом 56:19. Девојке из Гимназије изборили су пласман на окружно првенство без борбе пошто екипа СШ „Ђорђе Натошевић“ није била комплетна.

 

Tagovi

Komentari (0)