Одржан кансил Европске атлетике

На састанку Савета Европске атлетике коjи jе одржан путем видео конференциjе 7-8. маjа, неке од наjважниjих донетих одлука су:

 fallback_G08_W01-min.jpg

ЕА такмичења 

ЕА, због последица пандемиjе, ради активно са Националним федерациjама и Локалним организационим комитетима око измена календара такмичења за 2020. годину и ово су сумиране измене за ову годину:

- Европски Куп у бацањима 2020. jе отказано за ову годину, а од 2021-2023. ће се одржати у Португалу

- Куп Европе на 10.000м - овогодишње првенство jе отказано, а 2021. ће се одржати у Лондону

- Европско првенство у планинском трчању - овогодишње првенство jе одложено за 03. jул 2021. године у Цинфаесу у Португалу

- Првенство Европе У18 - одложено за 2021. годину 

- Европско првенство у Паризу jе отказано 

 

ЕА Календар

Кориговани календар са митинзима у кросу 2020/2021 jе додат у ЕА календар и може се видети на http://www.european-athletics.org/calendar/.

DNA (Dynamic New Athletic) дворанска сезона 2021.

Оваj нови формат атлетских такмичења ће се следеће године одржати у дворани уз учешће 6 земаља Пољска, Украjина, Чешка, Италиjа, Белорусиjа и Немачка (учешће тек треба да буде потврђено). Такмичење ће се одржати у убрзаном двосатном такмичењу са 10 дисциплина као што jе било у Минску 2019. године

 

ЕА Конвенциjа

Извршни одбор ЕА ће у складу са ситуациjом донети одлуку да ли ће се овогодишња Конвенциjа одржати у електронском формату или ће бити одржана као и до сада али у мањем формату, а домаћин би био Талин.

 

 

Катарина Бранковић
Менаџер односа с jавношћу 

 

Tagovi

Komentari (0)