Одржане 55. уличне трке поводом Дана ослобођења Инђије у Другом светском рату

По правом Михољском лету, поводом Дана ослобођења општине Инђија у Другом светском рату у центру нашег града одржане су 55. Атлетске уличне трке.

 SKE_7232.jpg

„Атлетске уличне трке су спортска манифестација која има дугу традицију и у интересу локалне самоуправе је да се спорт промовише управо на овај начин“, истакао је председник општине Инђија Владимир Гак који је свечано отворио овогодишње издање Атлетских уличних трка.

Укупно је било 22. трке са 1.094 учесника а посебно су биле упечатљиве оне у којима су  по први пут учествовали они најмлађи – девојчице и дечаци из предшколских група. Расположени, насмејани, спремни да се домогну највише позиције, били су права увертира прославе Дана нашег града.

У свим тркама је било борбено, наравно пала је и по која суза, како учесника тако и оних који су бодрили такмичаре, због одличног или лошег наступа на трци, али за све ће бити прилике и наредне године да освоје медаљу.

Првих пет у свакој трци могу да се похвале да су тренутно најбржи у инђијској општини а препознаћете их управо по мајицама, специјално направљеним за ову прилику, са натписом „55. Атлетске уличне трке – Инђија 2019.“.

Савез спортова општине Инђија би све много теже организовао без помоћи општине Инђија, главног покровитеља ове спортске манифестација. Према општој оцени, лествица у организацији је подигнута на још виши ниво и биће изазов да следеће, 56-е Атлетске уличне трке буду организоване по узору на најбоље уличне трке.

Билтен са резултатима трка можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)