Одржана XXV седница Скупштине Општине Рума

Одборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању програме рада за 2020. годину Завичајног музеја Рума, Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" и Културног центра "Брана Црнчевић".

 

sodevetioktobarruma2019a.jpg

Те три јавне установе настојаће и у наредној години да својим програмима дају квалитетан допринос промоцији културе, очувању културног наслеђа, афирмишући и традиционалне и савремене културне трендове.

Због нових инвестиционих улагања на дневном реду нашао се и Предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора о изменама и допунама Програма пословања Јавног предузећа за дистрибуцију природног гаса "ГАС-РУМА" за период 01.01.2019-31.12.2019. године.

Ребалансом буџета створени су услови да ЈП "Гас-Рума", у оквиру инвестиционог улагања, из сопственог буџета, финансира изградњу нове трасе гасовада у Вогњу, дужине 4,8 километара.

"У питању је нови гасовод, с обзиром да капацитети који постоје у Вогњу нису довољни да задовоље потребе асфалтне базе и индустријске зоне Вогањ. Вредност инвестиције је 22 милиона динара. Тренутно радимо пројектну документацију, а након што се испоштују све процедуре крећу и сами радови на гасоводу. Ови радови су веома битни, јер ћемо добити нове кориснике у индустријској зони и велике потрошаче гаса", рекао је Рада Маравић, директор ЈП "Гас-Рума" и напоменуо да гаса, за нову грејну сезону, има довољно и да се цена неће мењати.

"По најавама из "Србијагаса" цене се неће мењати у току ове грејне сезоне. Број прикључака стално расте и задовољни смо са тим, тако да што се тиче предузећа "Гас-Рума", све је под контролом", казао је Маравић.

Скупштина је донела одлуку о разрешењу и именовању три члана Стручног тима за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији општине Рума, а усвојено је и Решењe о формирању Комисије за спровођењe поступка прибављања непокретности путем непосредне погодбе.

Tagovi

Komentari (0)