Одржана седница Актива директора основних и средњих школа

У Основној школи „Змај Јова Јовановић“ одржана је седница Актива директора основних и средњих школа, у присуству полицијских службеника Полицијске станице Рума. Циљ је подићи безбедност саобраћаја на највиши могућ ниво уочи почетка школске године. Присутним директорима обратио се Влатко Тадић, начелник ПС Рума. Саобраћајна сигнализација мора бити у перфектном стању, истакао је он и сви су у обавези да пријаве евентуалне неисправности.

aktivdirektora-23.8.2019.jpg 

Дејан Младеновић је професионални школски полицајац за Руму, чињеница је да их треба више, али полицијске патроле су максимално ангажоване.

Директори школа изнели су проблеме које имају у школским окружењима где су смештени заједнички паркови, а сматрају да им је због окупљања потребна интензивнија полицијска контрола. То су случајеви код основних школа „Душан Јерковић“ и „Вељко Дугошевић“, као и код Гимназије „Стеван Пузић“ и ССС „Бранко Радичевић“.

 

Акценат је на првацима и њиховој безбедности, биће коришћени радарски уређаји, а радиће се и у цивилу. Што се тиче организованог превоза деце, Правилник налаже преглед аутобуса и све ће бити испоштовано, како процедуре налажу. Аутобуси којима се превозе деца на екскурзију морају пре свега бити исправно и безбедно паркирани.

Нови председник Актива директора је Жаклина Неговановић, директор ОШ „Змај Јова Јовановић“.

Шефица Одељења за друштвене делатности Бобана Малетић присуствовала је Активу директора, како би Одељење са школама наставило сарадњу у циљу обезбеђивања максималног степена безбедности деце и квалитетног спровођења наставе.

Tagovi

Komentari (0)