Одржана LXXXVII седница Општинског већа

Председник Општине Рума Слађан Манчић и заменик генералног директора компаније "HealthCare Europe" Александар Андерсен Подравац најавили су јуче да ће ова кинеско-данска компанија, која се у индустријској зони "Румска петља" бави производњом меморијске пене, поново проширити своје производне капацитете.

 87vece.jpg

 

Тим поводом данас је одржана седница Општинског већа Општине Рума на којој је донета Одлука о избору организације која ће извршити процену тржишне вредности парцеле коју ће купити ова компанија.

"Одлука о процени тржишне вредности претходи продаји. Данас смо заказали седницу Општинског већа да процедуру која је прописана законом што пре спроведемо како би они што пре постали власници ове парцеле. Оно што је њихов интерес, али и интерес локалне самоуправе је да хала која ће бити површине 20.000 квадратних метара буде што пре изграђена", рекао је начелник Општинске управе, Душан Љубишић.

Тржишну вредност парцеле утврдиће Министарство финансија - Пореска управа - Одсек за контролу издвојених активности Сремска Митровица.

"По нашој локалној пореској администрацији вредност парцеле је 30 милиона динара. Оно што очекујемо је приход од промене намене пољопривредног у грађевинско земљиште и да део тог прихода иде директно у локални буџет. Укупан приход који очекујемо по овом основу је нешто преко 37 милиона динара", рекао је Љубишић.

 

Чињеница да данас на територији Општине Рума послује велик број страних компанија заправо јесте потврда тога да је општинска администрација и те како брза.

"Настојимо, наравно и у складу са законском директивом, да све оно што је интерес страних и домаћих инвеститора што пре спроведемо у дело. Брзо издавање грађевинске дозволе, брзи договори, лак приступ до председника општине, лако заказивање састанка, све је то предуслов да страни и домаћи инвеститори направе свој производни погон на територији наше општине", истакао је Љубишић.

Tagovi

Komentari (0)