Одлуке жирија 13. ЈоакимИнтерФеста

 BorisKavaca.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У једној необичној селекцији жири у саставу: Ивана Вујић, редитељ, Зијах Соколовић, глумац и Јелена Јањатовић, костимограф, донео је  једногласну одлуку да додели награде:

 

- Јоакимова награда за глуму додељује се Борису Каваци у представи „Задње луне” – као високо прецизна, енергетски изузетна улога Оца.

 

- Јоакимову награду за глуму равноправно деле Борко Перић за улогу Вјекослава Краља и Ана Марас Хармандер за улогу Маје Самарџић у представи „Устав Републике Хрватске”  – веома успешно моделирање ликова са јасно израженим променама.

 

UstavRepHrvatske.JPG

 

- Јоакимова специјална награда додељује се за глуму додељује се Љубиши Савановићу за улогу Ивана Вуковића у представи „Сабирни центар” – концентрисан,једноставан, истинит као син.

 

- Јоакимова награда за визуелност додељује се представи „Задње луне” – Бекетовски снажна, сведена, прецизна.

 

- Јоакимова награда за режију додељује се Душану Млакару за представу „Задње луне” – изузетна анатомија старења и смрти.

 

- Јоакимова награда за најбољу представу додељује се представи „Устав Републике Хрватске” – жанровски комплексна представа о мржњи и љубави.

 

- Јоакимова награда публике за најбољу представу додељује се представци „Сабирни центар” у извођењу Народног позоришта Републике Српске из Бања Луке и Позоришта Приједор БиХ у режији Марка Мисираче са просечном оценом 4, 96.

 

У Крагујевцу, дана 14. октобра 2018. године

Tagovi

Komentari (0)