Одбојка: Завршена одбоjкашка такмичења у Србиjи

ОСС – ИЗВРШНИ ОДБОР И ПРЕДСЕДНИШТВО

 

Извршни одбор Одбоjкашког савеза Србиjе, председништво  Одбоjкашког савеза Србиjе и директор такмичења ОСС, на електронскоj седници, одржаноj у уторак, 28. априла, донели су одлуку да се прекидаjу и сматраjу окончаним такмичења у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, Првоj лиги и Првоj Б лиги за такмичарску 2019/2020. годину. Проглашаваjу се победници прва три ранга такмичења према затеченом стању.

 VOJVODINA NS SEME.jpg

ТЕНТ из Обреновца у конкуренциjи сениорки и Воjводина НС семе из Новог Сада у конкуренциjи сениора проглашаваjу се за прваке Србиjе, односно победнике Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2019/2020. Комплетан текст одлуке Извршног одбора и председништва ОСС можете прочитати на: https://www.ossrb.org/images/stories/Dokumenta/2020/OdlukaIOOSS121__2020(28042020).pdf

Срем из Сремске Митровице у конкуренциjи сениорки и Борац из Старчева у конкуренциjи сениора проглашаваjу се победницима Банка Поштанска штедионица Прве лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Суперлиги у сезони 2020/2021.

Инђиjа у конкуренциjи сениорки и Борац из Параћина у конкуренциjи сениора проглашаваjу се победницима Банка Поштанска штедионица Прве  Б лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Првоj лиги у сезони 2020/2021.

Првацима Друге лиге, у конкуренциjи сениорки проглашени су Заjечар (група Исток), Гимназиjалац из Краљева (Запад), Ас Батаjница (Центар) и Панониjа из Бачке Паланке (Север), а у конкуренциjи сениора Топлички Витезови из Куршумлиjе (Исток), Буковица Путеви из Ивањице (Запад), Шумадиjа из Аранђеловца (Центар) и Бечеj (Север).

Извршни одбор Одбоjкашког савеза Србиjе, председништво  Одбоjкашког савеза Србиjе и директор такмичења ОСС, донели су одлуку о броjу клубова за сезону 2020/2021. У Супелиги у обе конкуренциjе ће играти по 10 екипа, у Првоj и Првоj Б лиги у обе конкуренциjе по 12 екипа, у Другоj лиги у обе конкуренциjе по 12 екипа.

Из Суперлиге у Прву лигу у сезони 2020/2021. прелазе Спартак из Суботице у конкуренциjи одбоjкашица и Jединство из Старе пазове у конкуренциjи одбоjкаша, из Прве у Прву Б лигу Динамо из Панчева у конкуренциjи одбоjкашица и Младеновац у кконкуренциjи одбоjкаша, док ће у Прву лигу из Прве Б лиге Нови Сад и Стериjа из Београда у конкуренциjи одбоjкашица и Дубочица из Лесковца и Карађорђе из Тополе у конкуренциjи одбоjкаша. 

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)