Одбојка: Тиjана Бошковић наjбоља одбоjкашица Европе – Зоран Терзић наjбољи тренер !!!

ЦЕВ – ГАЛА ВЕЧЕ 2018.

 

 docekodbojkasice-013.jpg

 

Тиjана Бошковић, коректор Србиjе, наjбоља играчица СП 2018, проглашена jе други пут узастопно за наjбољу одбоjкашицу Европе, док jе Зоран Терзић, први тренер Србиjе, светског првака, проглашен за наjбољег тренера у конкуренциjи одбоjкашица, на свечаности одржаноj у хотелу Хилтон у Будимпешти.

 

docekodbojkasice-008 (2).jpg

Бартош Курек, коректор Пољске, наjбољи играч (МВП) и наjбољи поентер СП 2018, проглашен jе за наjбољег играча Европе у 2018.

Витал Хеjнен из Белгиjе, селектор одбоjкаша Пољске, актуелних двоструких светских првака, проглашен jе за наjбољег тренера у Европи у конкуренциjи одбоjкаша.

Карло Салватори из Италиjе jе добио награду за животно дело. Салватори jе био председник Организационог комитета СП 2010, 2014. и 2018. у Италиjи.

За ЦЕВ такмичење године проглашено jе премиjерно Европско првенство на снегу, одржано у Ваграjн Клаjнарлу и Флахауу, у Аустриjи.

Специjално признање за изванредна достигнућа у млађим категориjама добили су Денис Шекунов (17 година) и Дмитриj Веретjук (16 година) из Русиjе, актуелни светски прваци у беацх – воллеy за играче до 19 година и прваци Европе за играче до 20 година.

“Краљице плаже” су Барбора Херманова и Маркета Слукова из Чешке, првопласиране на ФИВБ ранг листи наjбољих играчица у beach – volley.

Титула “Краљеви плаже” припала jе Норвежанима Андерсу Бернтсену Молу и Кристиjану Сандлиjу Серуму, првопласираним на ФИВБ ранг листи и првацима Европе 2018.

Свечаности у главном граду Мађарске присуствовали су Зоран Гаjић, председник ОСС и Ђула Мештер, потпредседник ОСС, са супругама. 

 

 

  Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)