Одбојка: СРПКИЊЕ ПРВЕ НА СВЕТУ 

 odbojka terasa 15184 copy.JPG

ФИВБ РАНГ ЛИСТА – СЕНИОРКЕ И СЕНИОРИ

 

Светске шампионке на првом месту ранг листе ФИВБ – познати могући ривали у квалификациjама за ОИ 2020.

 

Светска одбоjкашка федерациjа, ФИВБ, обjавила jе данас (са датумима 1. и 21. октобар) ранг листе националних селекциjа у обе конкуренциjе. Женска сениорска репрезентациjа Србиjе, светски првак, вицешампион Олимпиjских игара и првак Европе, заузима прво место са 322 бода, док су сениори Србиjе, 4. са СП у Италиjи и Бугарскоj и бронзани са ЕП 2017. на 10. месту са 110 бодова.

FIVB Senior World RankingM.jpg

 

Наjновиjа ранг листа ФИВБ важна jе и због Интерконтиненталних квалификациjа за ОИ 2020. у Токиjу, коjе ће се одиграти у августу 2019.

Сениорке ће квалификациони турнир одиграти 2 – 4. августа, а сениори 9 – 11. августа.

У Интерконтиненталним квалификациjама ће играти 24 наjбоље селекциjе са ФИВБ ранг листе, изузимаjући Jапан, домаћина Олимпиjских игара, у обе конкуренциjе.

FIVB Senior World RankingW.jpg

По систему серпентине биће одређено 6 група, у коjима ће играти по 4 селекциjе, а само победник ће изборити пласман на ОИ 2020 (24. jул – 9. август).

По данашњоj ранг листи, и уколико не буде промена, сениорке Србиjе би требало да играjу са Порториком, Таjландом и Кубом, а сениори Србиjе са Италиjом, Аустралиjом и Камеруном.

ФИВБ jе такође обjавио да ће се 5 Континенталних турнира одиграти у jануару 2020, као и да ће на њима играти минимум по 4 селекциjе коjе се нису квалификовале на ОИ.

Кандидатуре за организациjу Интерконтиненталних турнира достављаjу се Светскоj одбоjкашкоj федерациjи до 14. децембра, а ФИВБ ће 1. jануара 2019. саопштити саставе група.

Наjављено jе да ће 31. jануара 2019. бити обjављени домаћини турнира, као и распоред утакмица.

 

 

Tagovi

Komentari (0)