Одбојка: Србиjа у петак против Аустралиjе

СЕНИОРИ – ОИ 2020. – ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНЕ КВАЛИФИКАЦИJЕ

 

 KZN 1.jpg

 

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе тренирала jе синоћ и данас (среда и четвртак) у дворани ПалаФлорио у Бариjу, где jе сутра (петак) очекуjе први меч на турниру против Аустралиjе.

На синоћњем тренингу, сениори Србиjе су истрчали на терен после Италиjе, па jе то била прилика да се играчи, али и чланови стручног штаба поздраве и испричаjу.

После данашњег тренинга у хотелу Маџести jе одржана конференциjа за новинаре, коjоj су присуствовали тренери све четири селекциjе.

Саопштени су и састави тимова, а за Србиjу ће наступити Марко Подрашчанин уместо Стевана Симића.

Селекциjа Камеруна тренутно тренира у Бариjу са 8 играча, а долазак преосталих се очекуjе сутра током дана, тако да jе немогуће представити њихов комплетан састав.

Тиражна и престижна “Газета дело спорт” у данашњем броjу одбоjци jе посветила чак 8 страна. Угледни новинари италиjанског дневног спортског листа Валериjа Бенедети и Ђан Лука Пазини наjавили су турнир у Бариjу, уз посебан додатак у коме су представили готово све наjважниjе дуеле Србиjе и Италиjе у последњих 25 година, тачниjе од 1995.

 

KZN 2.jpg

Све утакмице Србиjе из Бариjа директно ће преносити РТС 1 и ТВ СК 1. Преостале утакмице квалификациjа (све групе укључуjући и Бари) директно ће преносити ТВ Спорт Клуб.

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе одиграће први меч у Бариjу против Аустралиjе у петак, 9. августа од 18.00 часова. У 2. колу, у суботу, 10. августа, Србиjа ће играти против Камеруна од 18.00 часова, а у последњем, 3. колу, у недељу, 11. августа, против Италиjе од 21.15 часова. Само победник турнира ће изборити пласман на ОИ 2020, коjе ће се одиграти од 24. jула до 9. августа у Токиjу.

У Интерконтиненталним квалификациjама ће играти 24 наjбоље селекциjе са ФИВБ ранг листе, изузимаjући Jапан, домаћина Олимпиjских игара.

По систему серпентине формирано jе 6 група, у коjима ће играти по 4 селекциjе, а само победник ће изборити пласман на ОИ 2020 (24. jул – 9. август).

 

СЕНИОРИ – ОИ 2020. – ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНЕ КВАЛИФИКАЦИJЕ (9 – 11. август):

Ц ГРУПА – БАРИ, ИТАЛИJА (ПАЛАФЛОРИО, 5000):

Судиjе: Jураj Мокри из Словачке, Воjћех Марошек из Пољске, Наср Шабан из Египта и Марио Бернаола из Шпаниjе. Судиjа за “видео проверу поена”: Тауфик Будаjа из Туниса. Резервни судиjа: Армандо Симбари из Италиjе. 

 

  1. КОЛО – ПЕТАК, 9. АВГУСТ:

СРБИJА – АУСТРАЛИJА                     18.00

ИТАЛИJА – КАМЕРУН                       21.15

 

  1. КОЛО – СУБОТА, 10. АВГУСТ:

СРБИJА – КАМЕРУН                        18.00

ИТАЛИJА – АУСТРАЛИJА    21.15

 

  1. КОЛО – НЕДЕЉА, 11. АВГУСТ:

СРБИJА – ИТАЛИJА                                               21.15

АУСТРАЛИJА – КАМЕРУН             18.00 

 

 

Tagovi

Komentari (0)