Одбојка: Србиjа у Бариjу – у среду увече први тренинг у ПалаФлориjу

СЕНИОРИ – ОИ 2020. – ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНЕ КВАЛИФИКАЦИJЕ

 

 ZA BARI 1.jpg

 

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе допутовала jе данас после подне (око 17.00) у Бари. После 90 минута лета од Београда до Рима, а затим jош 45 минута до Бариjа, изабраници Николе Грбића стигли су хотел Маџести, коjи jе и прошле године, током Светског првенства, био база свих репрезентациjа. Овога пута, поред прошлогодишњих ривала, Аустралиjе и Камеруна, ривал Србиjи биће и Италиjа на турниру Ц групе Интерконтиненталних квалификациjа за ОИ 2020. 

Сениори Србиjе ће вечерас (среда, 7. август) имати двочасновни тренинг у дворани ПалаФлорио, а затим сутра (четвртак, 8. август) jош jедан, од 11.30 – 13.30 часова. Организатори су наjавили конференциjу за новинаре (четвртак, 14.30) на коjоj ће се представницима медиjа обратити селектори све четири селекциjе.

Све утакмице Србиjе из Бариjа директно ће преносити РТС 1 и ТВ СК 1. Преостале утакмице квалификациjа (све групе укључуjући и Бари) директно ће преносити ТВ Спорт Клуб.

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе одиграће први меч у Бариjу против Аустралиjе у петак, 9. августа од 18.00 часова. У 2. колу, у суботу, 10. августа, Србиjа ће играти против Камеруна од 18.00 часова, а у последњем, 3. колу, у недељу, 11. августа, против Италиjе од 21.15 часова. Само победник турнира ће изборити пласман на ОИ 2020, коjе ће се одиграти од 24. jула до 9. августа у Токиjу.

У Интерконтиненталним квалификациjама ће играти 24 наjбоље селекциjе са ФИВБ ранг листе, изузимаjући Jапан, домаћина Олимпиjских игара.

По систему серпентине формирано jе 6 група, у коjима ће играти по 4 селекциjе, а само победник ће изборити пласман на ОИ 2020 (24. jул – 9. август).

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)