Одбојка: Србиjа и Кореjа одиграле три приjатељска сета

СЕНИОРКЕ - ОИ 2020. – ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНЕ КВАЛИФИКАЦИJЕ

Женска сениорска репрезентациjа Србиjе била jе успешниjа од своjих гошћи из Северне Кореjе коjе су због повреде дизача морале да прекину приjатељски меч после трећег сета а на резултату 2:1 за Србиjу.

 

 srbija - koreja  35437.JPG

 

После успешно одрађених припрема на Палама, у Републици Српкоj, женска сениорска репрезентациjа Србиjе се вратила у Београд где се спрема за турнир А групе Интерконтиненталних квалификациjа за ОИ 2020, коjи ће се одиграти 2 - 4. августа у Вроцлаву, Пољска. У оквиру припрема за квалификациjе светске првакиње угостиле су Северну Кореjу коjу предводи Италиjан Стефано Лаварини.

 srbija - koreja  35407.JPG

При доласку Кореjе у Србиjу, главном дизачу екипе jе позлило jош у авиону због чега jе морала одмах у болницу па jе гостуjући тим вечерас наступао са другим дизачем Ли Даjеонг. У трећем сету девоjка jе повредила Ахилову тетиву због чега jе меч прекинут. Резултат jе био 2:1 за Србиjу по сетовима 25:18, 25:22 и 20:25.    

 

Тиjана Бошковић са 16 поена и Бранкица Михаjловић са 13 поена доминирале су у српском тиму док jе Ким Jеон Кунг предводила Кореjу са 18 поена.

 srbija - koreja  35412.JPG

 

Други приjатељски меч jе на програму сутра а трећи у понедељак али jе питање да ли ће тимови играти када jе планирано због новонастале ситуациjе са дизачима кореjског тима. Утакмице у дворани Импулсу на Новом Београду су затвореног типа.    

 

 

Tagovi

Komentari (0)