Одбојка: Сенори Србиjе у уторак почињу припреме за Лигу нациjа 

СЕНИОРИ – II ЛИГА НАЦИJА 2019.

 

 odbojkokup-007.jpg

 

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе, четвртопласирана на СП 2018. и бронзана са ЕП 2017, почела jе припреме за ИИ Лигу нациjа 2019. Наjбољи одбоjкаши Србиjе окупили су се вечерас у београдском хотелу “Краун Плаза”, а тренираће у дворани “Импулс”. Николи Грбићу, првом тренеру сениора Србиjе, jавила су се 22 одбоjкаша. Остали играчи ће се прикључити припремама по завршетку обавеза у клубовима, односно у зависности од договора са Николом Грбићем. Зоран Гаjић, председник ОСС, поздравио jе сениоре и пожелео им jош jедну успешну репрезентативну сезону.

 

odbojkokup-005.jpg

На окупљању су били:

ТЕХНИЧАРИ: НИКОЛА JОВОВИЋ (ЗИРАТ БАНКАШИ АНКАРА, ТУРСКА), АНДРИJА ВИЛИМАНОВИЋ (АЦХ ЉУБЉАНА, СЛОВЕНИJА), АЛЕКСА БАТАК (МЛАДИ РАДНИК, ПОЖАРЕВАЦ) И ВУК ТОДОРОВИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

 

КОРЕКТОРИ: ДУШАН ПЕТКОВИЋ (СОРА, ИТАЛИJА), БОЖИДАР ВУЧИЋЕВИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД) И ЛАЗАР ДОДИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

 

ЛИБЕРА: НЕВЕН МАJСТОРОВИЋ (КРАJОВА, РУМУНИJА), НИКОЛА ПЕКОВИЋ (ПАРТИЗАН) И СТЕФАН НЕГИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

 

БЛОКЕРИ: ПЕТАР КРСМАНОВИЋ (ГАЗПРОМ JУГРА СУРГУТ, РУСИJА), АЛЕКСАНДАР ОКОЛИЋ (ПАОК СОЛУН, ГРЧКА), НЕМАЊА МАШУЛОВИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА), СТЕВАН СИМИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД) И СТЕФАН КОВАЧЕВИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

 

ПРИМАЧИ: ЛАЗАР ЋИРОВИЋ (ПАДОВА, ИТАЛИJА), МИЛАН КАТИЋ (БЕЛХАТОВ, ПОЉСКА), МИРАН КУJУНЏИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), ДАВИД МЕХИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), ПАВЛЕ ПЕРИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), ЛУКА ТАДИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА) И ДАНИИЛО ПАВЛОВИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

 

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе биће домаћин 4. групе I викенда од 31. маjа до 2. jуна селекциjама Француске, Русиjе и Jапана у дворани СПЦ “Воjводина” у Новом Саду. Србиjа ће у 1. колу, у петак, 31. маjа, играти против Jапана од 17.00 часова. У 2. колу, у суботу, 1. jуна, Србиjа ће играти против Француске од 19.00 часова, а у последњем, 3. колу, у недељу, 2. jуна, против Русиjе од 19.00 часова.

У оквиру II викенда (7 – 9. jун), Србиjа ће гостовати у Канади (8. група), а ривали ће jоj, поред домаћина, бити Немачка и Аустралиjа.

III викенд ће се одиграти 14 – 16. jуна, а Србиjа ће играти у 9. групи, у Португалиjи, са домаћином, Бразилом и Кином.

У оквиру IV викенда (14. група), од 21. до 23. jуна, Србиjа ће играти у Италиjи, а ривали ће jоj бити и Аргентина и Пољска.

Последњи, V викенд jе на програму 28 – 30. jуна, а Србиjа ће играти у 19. групи у Бугарскоj, са домаћином, Ираном и САД.

Финални турнир ће се одиграти 10 – 14. jула у Чикагу, у САД.

Поред САД, пласман на Финални турнир ће изборити 5 наjуспешниjих селекциjа са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.

 

 

Новица Сарић 

Портпарол

 

Tagovi

Komentari (0)