Одбојка: Сениорке Србиjе посетиле Камп Одбиjкашког савеза Републике Српске на Палама

СЕНИОРКЕ – ОИ 2020. – ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНЕ КВАЛИФИКАЦИJЕ


Чланови женске одбоjкашке репрзентациjе Србиjе посетиле су jуче Камп Одбиjкашког савеза Републике Српске коjи се одржава у Палама у оквиру "Летње школе спорта" Министарства породице омладине и спорта у Влади Републике Српске. 


spk2.jpg

Камп су посетиле Маjа Огњеновић, Тиjана Бошковић и Бранкица Михаjловић као и чланови стручног штаба женске одбоjкашке репрзентациjе Србиjе. 
Дан пре, у недељу 14. jула, на отварању кампа били су Зоран Гаjић, председник ОСС, Иван Кнежевић генерални секретар ОСС, Владимир Батез, покраjински секретар за спорт и омладину.

 spk7.jpg

Дан пре, у недељу 14. jула, на отварању кампа били су Зоран Гаjић председник ОСС, Иван Кнежевић генерални секретар ОСС, Ђула Мештер први потпредседник ОСС, Рашо Милић председник Скупштине ОСС, Петар Богуновић председник Одбоjкашког савеза Воjводине, Владимир Батез, покраjински секретар за спорт и омладину Воjводине, као и Драган Jаћимовић, помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске са његовим сарадницима, Бошко Jуговић начелник Опшптине Пале, Мирослав Лучић председник Скупштине Града Источно Сараjево и Милутин Поповић председник Одбоjкашког савеза Републике Српске.

pko6.JPG

Председник Одбоjкашког савеза Србиjе тим повод jе нагласио да jе камп производ заjедничког труда људи из два савеза:

- Пре свега желим да кажем да jе ово продукт заjедничког рада свих нас, и Србиjе и Републике Српске и Воjводине где jе Владимир Батез покраjнски секретар за спорт. Све снаге из Србиjе смо окренули ка организациjи овог кампа. Веома jе важно да ова деца играjу одбоjку, да напредуjу, и да се неки од њих афирмишу у репрезентациjу коjу они изаберу, а сви знамо да jе њихов први избор Србиjа – рекао jе Гаjић.

Покраjински скретариjат за спорт и омладину Воjводине донирао jе Одбоjкашком савезу Републике Српске 100 лопти Микаса МВА 200, а Управни одбор ОСРС одлучио jе да се те лопте уруче клубовима из Одбоjкашког савеза  коjи се такмиче у Премиjер лиги Босне и Херцеговине

- Jа бих пре свега искористио прилику да се захвалим Министарству породице омладине и спорта на позиву да узмемо учешће у овом кампу. Наравно да постоjи изванредна сарадња са Одбоjкашким савезом Републике Српске. Ми смо спремили као подршку овом кампу jедну донациjу. Послали смо и jедан броj деце да буду учесници овог кампа. Сви знамо колико jе Република Српска за нас важна у одбоjкашком смислу. Већ неколико година сениорске селекциjе долазе овде на припреме и сигуран сам да ће се то наставити у будућности. Много играча и играчица jе пореклом са ових простора, споменуо бих Тиjану Бошковић и Бранкицу Михаjловић коjе су тренутно водеће играчице Србиjе, а биле су учеснице овог кампа – рекао jе Батез.

У току свечаног отварања, опрему су уручили покраjински секретар за спорт и омладину Воjводине Владимир Батез и председник Одбоjкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић првоj грпи клубова и то:  ЖОК „Бимал-Jединство“ Брчко, ОК „Младост“ Брчко,   ОК „ХЕ на Дрини“ Вишеград, Мушком ОК Маглић Фоча, Женском клубу „Маглић“ Фоча , ОК „Радник“ Биjељина и ОК „Модрича“ Модрича.

 

 

Tagovi

Komentari (0)