Одбојка: По пет Континенталних турнира у обе конкуренциjе у jануару

СЕНИОРКЕ И СЕНИОРИ – ОИ 2020. – КОНТИНЕНТАЛНЕ КВАЛИФИКАЦИJЕ

 

w q oi.jpg

 

Светска одбоjкашка федерациjа, ФИВБ, обjавила jе саставе турнира Континенталних квалификациjа за ОИ 2020, коjи ће се одгирати 4 – 12 jануара. Домаћини турнира у конкуренциjи одбоjкашица биће Апелдорн у Холандиjи, Jаунде у Камеруну, Након Рачасима у Таjланду, Манисалес у Колумбиjи и Санто Доминго у Доминиканскоj Републици. У конкуренциjи одбоjкаша домаћини ће бити Берлин у Немачкоj, Каиро у Египту, Ђангмен у Кини, Сантjаго у Чилеу и Ванкувер у Канади. Пласман на ОИ 2020. (24. jул – 9. август) у Токиjу избориће само победници група.

 

Учешће на ОИ 2020. у конкуренциjи сениорки до сада су изборили Jапан, организатор, Србиjа, светски и европски првак и вицешампион Олимпиjских игара, Кина, САД, Бразил, Русиjа и Италиjа.

 

На ОИ 2020. у конкуренциjи одбоjкаша играће Jапан, организатор, Бразил, САД, Италиjа, Пољска, Русиjа и Аргентина, као и победници 5 Континенталних турнира.

m q oi.jpg 

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе, актуелни првак Европе, играће на турниру Европских квалификациjа за ОИ 2020. у Берлину 5 – 10. jануара. Састави група ће бити одређени по систему серпентине, на основу ранг листе ЦЕВ. То значи да би у конкуренциjи одбоjкаша у Берлину у Б групи требало да играjу Србиjа, Француска, Бугарска и Холандиjа, а у А групи Немачка, Белгиjа, Словениjа и Чешка.

У конкуренциjи одбоjкашица, турнир ће се одиграти у Апелдорну, у Холандиjи (7 – 12. jануар). У А групи би требало да играjу Холандиjа, Бугарска, Пољска и Азербеjџан, а у Б групи Турска, Немачка, Белгиjа и Хрватска.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)