Одбојка: Националне лиге до 18. априла, Лига нациjа од 7. маjа

ФИВБ – КАЛЕНДАР ЗА 2021.

 

Административни Борд ФИВБ одобрио jе промену календара такмичења за сезону 2020/2021. после одлагања Олимпиjских игара у Токиjу и отказивања Лиге нациjа 2020. у обе конкуренциjе. Промене календара jе предложио Извршни одбор ФИВБ.

ncev5-min.jpg

ФИВБ jе одобрио одигравање мечева од 1. jуна, коjи подразумеваjу комплетирање сезоне 2019/2020. или почетак сезоне 2020/2021, уз максимално поштовање свих здравствениих, безбедносних и заштитних мера прописаних од стране националих или локалних власти. ФИВБ jе саопштио да ће пажљиво пратити развоj ситуациjе и заказивање такмичења од случаjа до случаjа, а организатори мораjу имати дозволу Светске одбоjкашке федерациjе пре него што такмичење почне.

С обзиром на ситуациjу и одлуку ФИВБ, Националне лиге могу почети пре него што jе уобичаjено, а такмичења би требало да буду завршена наjкасниjе 18. априла 2021.

Такође, Светска одбоjкашка федерациjа jе саопштила да финала Континенталних клупских такмичења мораjу да буду одиграна наjкасниjе до 2. маjа 2021.

На захтев ФИВБ, Интернационални трансфер сертификати за све лиге се сада могу продужити како би се завршила текућа сезона (2019/2020), с тим што ће свака Национална лига предлижити датум краjа текуће сезоне и бити одговорна за регулисање “регистрационих прозора” за нове играче уколико jе потребно.

У међувремену, Интернационални трансфер сертификати ће почети да се издаjу од 1. jуна (уколико национална клупска сезона ниjе окончана) до 2. маjа 2021.

Светска одбоjкашка федерациjа jе саопштила да ће Лига нациjа 2021. почети друге седмице маjа 2021, 7. или 11. маjа, што ће накнадно бити одлучено, а завршиће се 27. jуна, готово месец дана пре почетка Олимпиjских игара у Токиjу. Распоред jе направљен тако да омогућава играчима више времена за припреме за ОИ у Jапану.

Такође, ФИВБ ће се посебно договарати са Италиjом и Кином о организациjи Финалних турнира Лиге нациjа 2021.

ФИВБ jе обjавио да ће се Континентална првенства одиграти у периоду од 19. августа до 19. септембра 2021. с тим што ће прилагођавање процеса квалификациjа уредити Континенталне конфедерациjе.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)