Одбојка: Градоначелник Хофуа честитао одбоjкашицама на пласману на Олимпиjске игре

ОСС – ГРАД ХОФУ

 

 Bilbord u Hofuu.jpg

 

Jутака Икеда, градоначелник Хофуа, послао jе писмо Зоран Гаjићу, председнику ОСС, поводом пласмана женске сениорске репрезентациjе Србиjе на Олимпиjске игре, коjе ће се одиграти 2020. у Токиjу. Поред честитики, градоначелник Хофуа jе пожелео срећу и одбоjкашима Србиjе на турниру квалификациjа за ОИ 2020, са жељом да обе репрезентациjе у Токиjу остваре врхунске резултате.

У Хофуу су већ постављени банер „Хофу навиjа за Србиjу“ и плакат на коме jе броj дана до почетка Олимпиjских игара, као и броj дана преостао до осваjања титуле Олимпиjског победника са фотографиjама, у природноj величини, Маjе Огњеновић и Тиjане Бошковић.

Управа Града Хофуа направила jе фигуре одбоjкашица Србиjе. Фигуре Маjе Огњеновић, Тиjане Бошковић, Бранкице Михаjловић и Стефане Вељковић, у природноj величини, постављене су у фебруару ове године у згради Градске управе у Хофуу, заjедно са маскотом „Серби“, коjа jе симбол приjатељства Града Хофуа и Србиjе.

Информациjу нам jе послао Тадаши Нагаи, некадашњи амбасадор Jапана у Србиjи, почасни грађанин Београда, носилац ордена jугословенске звезде ИИ степена, добитник “Златне плакете ОСС” и председник Друштва Jапан – Србиjа.

Уговор о сарадњи између ОСС и Града Хофуа потписали су у jулу 2017. Зоран Гаjић, председник ОСС и Масато Мацуура, тадашњи градоначелник Хофуа.

Уговором jе предвиђено гостовање одбоjкашких репрезентациjа Србиjе уочи Олимпиjских игара 2020, Светског првенства 2018. у конкуренциjи одбоjкашица, као и Светског Купа 2019. у обе конкуренциjе.

Хофу се налази на jугу Jапана у префектури Jамагучи, родном краjу Тадашиjа Нагаиjа.

Одбоjкашки савез Србиjе jе постао први Савез у нашоj земљи коjи jе већ обезбедио припреме за обе репрезентациjе за Олимпиjске игре 2020.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)