Одбојка: Дипломатски пасоши за одбоjкаше Србиjе

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИJЕ

 

 6.jpg

 

Министарство спољних послова Србиjе издало jе саопштење у коме се наводи да jе Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србиjе и министар спољних послова, уручио данас дипломатске пасоше члановима мушке сениорске репрезентациjе Србиjе.

У саопштењу Министарства, коjе преносимо у целости, стоjи:

 

- Додељивање дипломатских пасоша и звања амбасадора добре воље Републике Србиjе вама шампионима Европе jе наjмање што ова држава и Министарство спољних послова могу да ураде за вас, у односу на оно што сте ви урадили за нашу земљу и народ. Рекао сам вам да одавно нека медаља ниjе овако емотивно ођекнула међу нашим народом. Србиjи су потребне победе и њима показуjемо да смо као земља и народ вредни поштовања. Ми се поносима вама и волео бих да сви амбасадори буду као ви. Желим да са овим пасошем освоjите што више медаља за нашу земљу и народ. – изjавио jе шеф српске дипломатиjе.

 

Након министра Дачића присутнима се обратио и Немања Петрић, капитен репрезентациjе, коjи jе у име целе репрезентациjе захвалио на додели дипломатских пасоша и звања амбасадора добре воље.

 

- Велика нам jе част што смо данас овде и захвалио бих првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу и Министарству спољних послова на овоj привилегиjи коjу су нам данас указали. Ми смо се увек борили да часно представљамо нашу државу и наш народ. Драго нам jе да сад постаjемо амбасадори добре воље званично и jош више ћемо се трудити да Србиjу представимо у наjбољем светлу. – изjавио jе Немања Петрић.

 

Приjему у Министарству иностраних послова присуствовали су Зоран Гаjић, председник ОСС, и Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)