Одбојка: „Дечиjи фестивал“ окупио у Новом Саду наjмлађе одбоjкашице и одбоjкаше из шест земаља

VI „ДЕЧИJИ ФЕСТИВАЛ БВА“

 

 BK 3.jpg

 

VI “Дечиjи фестивал БВА” одржан jе данас у малоj сали СПЦ Воjводина у Новом Саду под слоганом “Одбоjка побеђуjе”. Фестивал jе организовао Одбоjкашки савез Србиjе под покровитељством Покраjинског секретариjата за спорт и омладину.

На Фестивалу су учестововале одбоjкашице рођене 2006. и млађе и одбоjкаши рођени 2005. и млађи из 6 земаља: Грчке, Босне и Херцеговине, БJР Македониjе, Црне Горе, Молдавиjе и Србиjе.

Владимир Батез, прослављени Одбоjкашки репрезентативац, осваjач златне медаље на ОИ 2000. у Сиднеjу, а сада покраjински секретар за спорт и омладину, предао jе златне медаље свим учесницима Фестивала.

Утакмице на Фестивалу су посматрали Слободан Бошкан, прослављени Одбоjкашки репрезентативац, осваjач златне медаље на ОИ 2000. у Сиднеjу, а сада спортски директор ОК Воjводина НС семе из Новог Сада, Милутин Поповић, председник Одбоjкашког савеза Републике Српске и потпредседник ОСБИХ, Биљана Михаиловић, спортски директор ОСС са посебним задужењима за женску пионирску, кадетску и jуниорску репрезентациjу, и Нико Хубен из Холандиjе, делегат ФИВБ на турниру Лиге нациjа 2019.

Сви учесници “Дечиjег фестивала БВА” присуствоваће утакмицама 2. кола 4. групе И викенда ИИ Лиге нациjа 2019. у коjима се састаjу Jапан – Русиjа и Србиjа – Француска.

 

Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)