Одбојка: Отказана Лига нациjа 2020.

СЕНИОРКЕ И СЕНИОРИ – III ЛИГА НАЦИJА 2020.

 

Светска одбоjкашка федерациjа, ФИВБ, саопштила jе данас (петак, 8. маj) да jе, због пандемиjе вируса корона, отказано одигравање III Лиге нациjа 2020. у обе конкуренциjе. ФИВБ jе навео да градови домаћини нису у могућности да обезбеде безбедно учешће спортиста и навиjача, као и високо квалитетно надметање. Одлуку су заjеднички донели Савет Лиге нациjа, Административни Борд ФИВБ и учесници такмичења, односно организатори турнира.

fivb12-min.jpg

ФИВБ jе саопштио да ће са свим учесницима пажљиво радити на календару и распореду такмичења за Лигу нациjа 2021. Такође, посебно ће се договарати са Италиjом и Кином о организациjи Финалних турнира Лиге нациjа 2021.

ФИВБ jе отказао и III ФИВБ Куп Изазивача 2020, квалификационе турнире за Лигу нациjа 2021, коjи су требало да се одиграjу у Гондомару у Португалиjи и Задру у Хрватскоj.

Право учешћа у Лиги нациjа 2021. имаће Словениjа у конкуренциjи одбоjкаша и Канада у конкуренциjи одбоjкашица, коjи су пласман изборили на II ФИВБ Купу Изазивача 2019. С обзиром да jе овогодишње такмичење отказано, Словениjа и Канада ће играти у Лиги нациjа наредне године.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)