Одбојка: ОСС уз помоћ државе обезбедио клубовима средства за Европске купове

ОСС – БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА СУПЕР ЛИГА

 

На састанку са представницима клубова Банка Поштанска штедионица Супер лиге у обе конкуренциjе, одржаном данас у београдском хотелу М, саопштено jе да ће сви српски одбоjкашки клубови учесници Европских купова наредне сезоне имати финансиjску подршку Одбоjкашког савеза Србиjе, коjу jе обезбедила држава Србиjа. Састанком су председавали Зоран Гаjић, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, Ђула Мештер, први потпредседник ОСС, и Радослав Милић, председник Скупштине ОСС, а присуствовали су представници свих 20 клубова учесника Банка Поштанска штедионица Супер лиге у обе конкуренциjе.

 SASTANAK 1-min.jpg

Зоран Гаjић jе обавестио представнике клубова да jе држава Србиjа обезбедила финансиjска средства и да ће од наредне сезоне свих клубови из Србиjе учесници Европских купова имати покривене све трошкове везане за организациjу утакмица на домаћем терену, као и трошкове путовања у иностранство.

Србиjа jе у Европским куповима 2020. имала 4 места у конкуренциjи одбоjкашица и 3 места у конкуренциjи одбоjкаша: по 1 место у квалификациjама за Лигу шампиона 2020. у обе конуренциjе, по 1 место у Купу ЦЕВ 2020. и 2 места у Купу Изазивача 2020. у конкуренциjи одбоjкашица и 1 место у конкуренциjи одбоjкаша.

Од 7 места, jедино се Воjводина НС семе из Новог Сада приjавила за учешће у Лиги шампиона 2020. у конкуренциjи одбоjкаша.

Броj учесника у Европским куповима 2021. биће познат по завршетку свих клупских такмичења у Европи. 

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)