Одбојка: ОСС подржао кандидатуру Александра Боричића за председника ЦЕВ

ЦЕВ – ИЗБОРНИ, 42. КОНГРЕС 2020.

Одбоjкашки савез Србиjе jе данас послао Европскоj одбоjкашкоj конфедерациjи предлог кандидатуре Александра Боричића за jош jедан мандат на месту председника ЦЕВ. Изборни, 42. Конгрес ЦЕВ одржаће се 19. jуна у Москви, у Русиjи.

 Boricic i Gajic na koktelu OSS-min.jpg

Александар Боричић jе на Конгресу Балканске одбоjкашке асоциjациjе, БВА, одржаном 7. децембра 2019. у Букурешту, званично обjавио да ће се кандидовати за jош jедан мандат на месту председника ЦЕВ и добио подршку свих чланица БВА. Зоран Гаjић, председник ОСС и Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, учествовали су у раду Конгреса БВА и пружили подршку Александру Боричићу за кандидатуру за председника ЦЕВ.

Боричић jе као играч, тренер и председник Одбоjкашког савеза Jугославиjе, Србиjе и Црне Горе и Србиjе учествовао у осваjању наjсjаjниjих медаља на Олимпиjским играма, Светским и Европским првенствима.

Александар Боричић jе почасни председник ОСС, а на месту председника ЦЕВ jе од 17. октобра 2015, када jе изабран за 9. председника ЦЕВ на 36. Конгресу одржаном у Софиjи.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)