Одбојка: Одбоjкашице затвараjу Олимпиjске игре

XXII ОЛИМПИJСКЕ ИГРЕ – ТОКИО 2020.

 

 TOKIO - Ariake Arena - VB.jpg

 

Светска одбоjкашка федерациjа, ФИВБ, и Међународни олимпиjски комитет, саопштили су да ће се Олимпиjске игре у Токиjу 2020. одиграти од 24. jула до 9. август. Олимпиjски турнир у одбоjци у обе конкуренциjе одиграће се у Ариjаке Арени, капацитета 15 000 места, док ће се такмичења у беацх воллеy одиграти у Шиоказе парку.

Као и на претходним Олимпиjским играма, одбоjкашице и одбоjкаши ће се смењивати и играти сваки други дан. Турнир у конкуренциjи одбоjкаша почеће 25. jула, а завршиће се 8. августа. Позанто jе да ће 8. авугста меч за треће место почети у 13.30 часова по локалном времену, а финале од 21.15 часова по локалном времену.

TOKIO - Shiokaze Park- BV.jpg

Такмичење у конкуренциjи одбоjкашица почеће 26. jула, а завршиће се 9. августа. Утакмица за треће место почеће у 9.00 часова по локалном времену, а финале у 13.30 часова по локалном времену. Биће то први пут у историjи Олимпиjских игара да се финале одбоjкашица игра последњег дана такмичења и да ће практично одбоjкашице своjом последњом утакмицом на турниру затворити Олимпиjске игре.

У beach – volley такмичење у обе конкуренциjе одржаће се од 25. jула до 8. августа, а учестоваће по 24 екипе у обе конкуренциjе.

 

 

Новица Сарић 

Портпарол

 

Tagovi

Komentari (0)