Од 29. августа

Овогодишњи, 14. по реду Сајам шљива у Осечини, одржаће се од 29. августа до 1.септембра и окупиће више од 200 излагача из земље и региона.

 Sljiva.jpg

Осечина је престоница суве шљиве. У њој расте и рађа преко милион стабала шљиве. У част ове воћке од 29. августа до 1.септембра биће одржан 14. сајам шљива, у организацији Туристичке организације општине Осечина и уз подршку локалне самоуправе.

Сајам, који се организује од 2006. године, окупиће више од 200 излагача, пољопривредника и привредника међу којима ће бити и бројни гости из земаља у окружењу.

Пекмез од шљива, шљивин колач, карабан, шљивовица само су неки од природних домаћих производа добијених од шљиве. Организатори ове привредно-туристичке и културно-забавне манифестације која промовише “плаво благо“ најављују стручна предавања, дегустације као и разна такмичења односно оцењивање жестоких алкохолних пића и других производа од шљива.

А да је Сајам шљива у Осечини манифестација са озбиљним програмом за све генерације потврђују и бројни најављени садржаји ме]у којима су и концерти бендова Атомско склониште и Тропико бенд. Кажу да шљива која расте у Осечини има непоновљиву арому. Непропустите да то проверите већ следећег викенда на 14. сајму шљиве у Осечини.

Tagovi

Komentari (0)