Обновљена Улица краља Петра I у Бешки

Једна од најфреквентнијих саобраћајница у Бешки, Улица краља Петра I, потпуно је реконструисана и проширена. Ово је заједничка инвестиција Покрајинске владе преко Управе за капитална улагања Војводине и Општине Инђија вредности 53.6 милиона динара. Радове на асфалтирању обишли су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и председник општине Инђија Владимир Гак.

 SKE_7938.jpg

„Ова инвестиција је веома важна за мештане Бешке, целу општину Инђија, али и за развој туризма, јер ову саобраћајницу користе многи туристи који желе да посете Фрушку гору и овај део Срема“, рекао је потпредседник Милићевић.

Он је истакао да Покрајина и Општина Инђија имају изузетну сарадњу, те да су уз заједничко улагање од 760 милиона динара у претходне три године реализовани бројни инфраструктурни пројекти на територији целе општине.

Потпуна реконструкција Улице краља Петра I дужине 1200 метара била је нужна потреба за даљи развој села и омогућавање квалитетнијих услова живота, односно изједначавање са градским условима.

Колико је ова инвестиција важна показује податак да се од 1968. године у саобраћајницу није улагало, иако се годинама обећавала њена реконструција.

„Претходници су небројано пута обећавали да ће се асфалтирати, обично пред изборе за потребе кампање. И ово није једина ствар која је обећавана а коју смо ми урадили или завршили започето“, рекао је председник Гак, додавши да је сарадња и подршка виших нивоа власти од изузетног значаја.

„Када имате овакву подршку Покрајинске владе и Републике Србије, заиста можете урадити много. Обзиром на дуговања које смо затекли, многе ствари не бисмо успели да завршимо без обзира што знамо како треба и који су приоритети“.

Улица краља Петра I у Бешки је проширена на шест метара како би се ускладила њена геометрија и повећала безбедност учесника у саобраћају. Калдрма која је била постављена биће искоришћена за уређивање трга и центра Бешке и других места на којим се укаже потреба.

 

Tagovi

Komentari (0)