Обележено 75 година нове Нове Пазове

У Новој Пазови је свечаном доделом захвалница завршена овогодишња манифестација Дани досељеника, која има за циљ чување успомена на насељавање овог места колонистима пре 75 година, и настанка нове Нове Пазове.

 Nova Pazova dron.jpg

Месна заједница је уручила Захвалнице као признање за изузетан допринос у афирмацији и промоцији Нове Пазове у области спорта Ђорђу Грубићу, Младену Бунчићу, Данилу Вукелићу и Далибору Пунишићу, у области културе захвалнице КУД-у Младост, ОКУД-у Свети Сава и УУ Нова Пазова а посебно признање припало је свештенику Милету Јокићу, који је ту провео 40 година, као и председнику општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу за допринос развоју Нове Пазове.

У документарном филму који је приказан видело се да се Нова Пазова непрестано развијала, тако да је после 75 година прерасла у велико место у које долазе компаније из целог света, рекао је Жељко Маџаревић, председник Савета МЗ Нова Пазова.

У Новој Пазови према последњем попису има 18.700 становника. Наставља се са великим инвестицијама попут замене лед расвете, изградње тренажне хале и повезивању индустријске зоне са међународним аутопутем.

Tagovi

Komentari (0)