Обележен Међународни дан жена на селу

Међународни дан жена на селу обележен je и у Старој Пазови, а ова популација је једна од најрањивијих група у погледу остваривања права у свим областима јавног и приватног живота. Ипак, последњих година пољопривреднице се све више едукују и удружују да би опстале и остале на својим имањима.

 Sve o zenama.jpg

Један од видова едукације је и национална кампања „Жене живе и на селу“, коју је започела Скупштина Србије. Кампања је симболично започела 8. марта ове године у Дому народне скупштине Републике Србије у Београду

У оквиру трибине, која је одржана у просторијама СКУД-а херој Јанко Чмелик у С.Пазови говорили су Маја Мишчевић, координаторка пројекта, пуковник проф. др. Ранко Раичевић, председник Друштва неуролога Србије и чланице Удружења пазовачких жена, које је почетком месеца прославило 98 година од оснивања.

Законски оквири нису довољни за побољшање живота жена на селу већ о проблемима са којима се ове жене сусрећу мора јавно да се прича и више медијски испрати, јер проблеми жена на селу нису исти као они са којима се сусрећу оне које живе у граду.

Tagovi

Komentari (0)