Ове године као и прошле начелник општине Ердут Југослав Весић упутио је позив руководству градске општине Гроцка да присуствује обележавању дана општине Ердут који се одржава 12. новембра. Ове године делегацију општине Гроцка представљали су председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић и одборник Скупштине општине Гроцка Мирослав Вујић који су присуствовали свечаној седници поводом 22. године обележавања потписивања Ердутског споразума и успостављања мира на том простору.

Седници су присуствовали градоначелник Осјека Иван Вркић, један од потписника мировне реинтеграције Источне Славоније, Барање и Западног Срема Војислав Станимировић, посланик у Хрватском сабору и председник Српског народног већа Милорад Пуповац, као и бројне званице из културног и политичког живота општине Ердут. Одборник у општини Ердут Драгослав Мијачевић је дочекао делегацију општине Гроцка и био уз њу све време боравка.

Наиме, Ердутски споразум потписан је 12. новембра 1995. године, а од 1997. године општина Ердут тај дан слави као Дан општине и Заједничког већа општина, институције српске заједнице проистекле из Ердутског споразума. За општину Ердут, али и шире, Ердутски споразум је споразум мира и најзначајнији документ у институционалном и законодавном смислу.

Такође, у оквиру обележавања дана општине делегација општине Гроцка присуствовала је традиционалној Фишијади – такмичењу у кувању рибље чорбе.